De toekomst van energie

Kolen zijn jarenlang het belangrijkste middel geweest om energie op te wekken. Dat is inmiddels veranderd, op dit moment kan er over de hele wereld meer energie worden opgewekt met andere, duurzame, energiebronnen. Denk daarbij aan zonnepanelen en windmolens. Dit nieuws bracht het Internationaal Energie Agentschap (IEA) uit. De IEA verwacht ook dat het gebruik van duurzame energiebronnen de komende jaren zal blijven stijgen.

Welke duurzame energiebronnen zijn er?

Zonnepanelen: deze energiebron verschijnt steeds meer, niet alleen in Nederland maar over de gehele wereld. Particulieren en bedrijven zien steeds vaker de meerwaarde in van deze manier van energie opwekken. Het is dan ook goed voor het milieu en na een flinke investering ook voor de portemonnee. De cijfers van het IEA wijzen uit dat er in 2015 dagelijks 500.000 zonnepanelen werden geïnstalleerd. Dat heeft onder andere te maken met de dalende prijzen van de panelen. Ook de verschillende overheden spelen hierin een belangrijke rol door te investeren in groene energie. Zo zetten de overheden van China, India, Mexico en van de VS hier vol op in.

Windmolens: steeds vaker zien we ook windmolens verschijnen. Elke 2 uur wordt er weer een nieuwe windmolen geplaatst, wereldwijd. Dat dit zo is hebben we te danken aan China. Door de vele plaatsingen daar hebben duurzame energiebronnen nu een grotere capaciteit dan alle kolencentrales.

De verschillen in energie

Uit de duurzame energiebronnen wordt groene elektriciteit opgewekt. Uit de kolencentrales wordt de zogenaamde ‘grijze energie’ opgewekt. Uit onderzoek is gebleken dat de groene energie overduidelijk beter is voor het milieu. De groene energie is milieuvriendelijk omdat het wordt opgewekt uit energiebronnen die niet opraken. Denk aan water, wind, zon en biomassa. Bij grijze energie ontstaan schadelijke gassen en afval.

Vergelijk & bespaar

Heb je een energiecontract? Waarom zou je dit contract niet eens vergelijken? Wanneer je namelijk de verschillende leveranciers vergelijkt zal je al snel ontdekken dat je in zo goed als alle gevallen te veel betaalt voor je energie. Overstappen kan je snel en onafhankelijk doen via bijvoorbeeld EasySwitch.nl – Energievergelijker. Vergelijk nu je huidige contract op www.EasySwitch.nl om verzekerd te zijn van de goedkoopste energie, een gemakkelijke overstap en een goede service! Met het overstappen van energiecontract kan je tot wel 400 euro op jaarbasis besparen.

Comments are currently closed.