3 gratis tips voor lagere energierekening

De afgelopen jaren zijn de energieprijzen in Nederland aanzienlijk gestegen. Door meer concurrentie lijkt de markt nu enigszins te stabiliseren, de energieprijzen worden iets lager, maar feit blijft dat het een behoorlijke maandelijkse kostenpost blijft voor veel gezinnen. We geven 3 tips die ervoor kunnen zorgen dat uw energierekening zo laag mogelijk blijft.

Vergelijk vooral

Er zijn diverse websites waarop u de diverse aanbieders van energie kunt vergelijken. Door te kijken wat u bij de verschillende instanties betaalt, kunt u tegelijkertijd geld besparen. U zult niet de enige zijn die aan het einde van het jaar overstapt naar een andere energiemaatschappij omdat u heeft gezien dat het veel goedkoper kan. Het nalopen van een overzicht met verschillende aanbieders kan soms enige tijd kosten, maar realiseer je dat het vaak meer dan de moeite waard is.

Bepaar op stookkosten

Dit is natuurlijk een hele bekende maatregel. Maar hoe maak je het jezelf hiermee makkelijker en kun je meer controle krijgen over de stookkosten? Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een thermostaat die automatisch aan en uit slaat. Op die manier kun je de tijden instellen waarvan je denkt dat het overbod of juist nodig is om te stoken. Tegenwoordig beschik je over allerlei thermostaten, zelfs die op afstand te bedienen zijn. Wanneer u dus op vakantie bent en u bent vergeten de verwarming uit te zetten, geen paniek, dat kan dan altijd nog.

Isolatie in huis

Een goed geïsoleerd huis kan je een tevreden blik geven wanneer de energierekening door de brievenbus valt. Door een goede isolatie heb je minder energie nodig om het huis te verwarmen. Dit leidt tot uiteraard minder energiekosten. Bezuinig daarom niet op het aanschaffen van dubbele beglazing in huis, goede deurposten en isolerend materiaal (in bijvoorbeeld tuinhuisje of een schuurtje). De kosten voor aanschaf verdien je al snel terug door lage energierekeningen.

Comments are currently closed.